provincie Limburg.be

dans in Limburg

Werking

dans in Limburg is een open samenwerkingsverband tussen de culturele centra van Hasselt, Genk, Maasmechelen, De Velinx Tongeren en de provincie Limburg met als doel van Limburg een dansvriendelijke provincie te maken.
dans in Limburg staat garant voor:

  • de programmering van een kwalitatief en gevarieerd aanbod van een 30-tal dansvoorstellingen hedendaagse dans per jaar op 4 podia.
  • de coproductie, begeleiding en ondersteuning van danstalent
  • de ontwikkeling en presentatie van unieke projecten hedendaagse dans
  • de uitgave van danspublicaties en discours
  • een integrale, geprofileerde en verdiepende communicatie van het dansaanbod in Limburg

dans in Limburg wil niet alleen de echte dansliefhebber bereiken maar ook een nieuw en breder publiek enthousiast maken voor dans via haar programma, nieuwsbrieven en website.

Productie

dans in Limburg stimuleert de creatie en ontwikkeling van hedendaagse dans in Limburg. 

via(co)productie en gerichte (co)productieopdrachten

dans in Limburg (co)produceert professionele choreografen of gezelschappen hedendaagse dans en doet dit gericht rekening houdend met de leemten en de noden in het werkveld, en rekening houdend met de schaarse productie-initiatieven in de regio. dans in Limburg geeft op basis van kennis en prospectie gerichte (co)productieopdrachten, zodat het aanwezige talent in het veld gericht bereikt en ondersteund wordt. dans in Limburg treedt adviserend op met betrekking tot de subsidiëring van productievoorstellen uit de sector. De beoordeling/selectie gebeurt gezamenlijk.

via co-organisatie

dans in Limburg co-organiseert in functie van het realiseren van een internationaal programma/project dat hedendaagse dans in de regio en daarbuiten profileert. De programmering focust op het realiseren van het surplus, meerwaarde en omkadering.

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning