provincie Limburg.be

Dansstationen: Dear Humans

Dansstationen is de grootste presentatieplek voor hedendaagse dans in Zweden. Met hun Turnekompaniet (‘reizende compagnie’) maken ze ook eigen producties. De voorbije jaren waren ze herhaaldelijk te gast in CCHA tijdens Krokusfestival, meest recent nog met Matta matta waarbij twee dansers zichzelf verloren in een avontuurlijk landschap van turnmatten.

Tijdens Nordic night(s) presenteren we hun productie voor volwassenen, Dear humans. Die brengt ons - geïnspireerd door scifi, Daft Punk en Mr. Bean - naar een wereld vol onbekende talen, geluid en beweging. Drie dansers - vrouwen, of zijn het misschien aliens - exploreren en verkennen een veelheid aan situaties met elkaar en met het publiek. Wie is de normale? Wie observeert wie? Wat gebeurt er als je geen sociale structuren begrijpt en daar niet naar handelt?

Mari Carrasco is een Chileens/Zweedse choreografe die met haar productie Bartolomeo de wereld rond tourde. Ook Girls will make you blush, samen met het bekende gezelschap Unga Klara, was bijzonder succesvol.

Met een flinke dosis humor hebben deze straffe Zweedse danseressen het in Dear humans over er niet bij horen en je plek niet vinden. Aanrader voor iedereen die ooit rebels was en nog altijd liever niet binnen de lijnen kleurt.

concept & choreografie Mari Carrasco / dans Alexandra Göransson, Andrea Deres & Elin Hallgren of Maria Pihl / lichtontwerp Imre Zsibrik / © Imre Zsibrik

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning